Grigore Vieru – poetul copiilor şi a muzicii
- marţi, 19 februarie 2019
- Publicată în: Noutăţi Știri Studioul muzical-coral „Lia-Ciocîrlia”

Dragostea transpusă pe note muzicale interpretată de membrii corului mediu şi corului mare al Studioului muzical-coral „Lia-Ciocîrlia” din Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, care au participat cu multă daruire de sine în cadrul a două activităţi muzical-literare dedicate marelui poet al neamului, Grigore Vieru.
Ciocârliile corului mediu au participat la cenaclul „Conştiinţa Naţională” organizat de către biblioteca pentru copii „Ion Creangă” în cadrul căruia alături de colegii săi de la IPLP „Iulia Haşdeu” şi „Nicolae Sulac” au cântat piese pe versurile şi pe muzica poetului. Această activitate a fost organizată cu prilejul lansării cărţii „Anotimpuri şi culori”, o culegere de cântece pentru copii ale lui Gr. Vieru armonizate de către compozitorul Eugen Mamot. La sărbătoare a fost prezentă şi soţia poetului, Raisa Vieru, care cu mult drag le-a vorbit copiilor despre poet şi dragostea acestuia pentru muzică.
Corul mare a cântat piese pe versurile poetului Gr. Vieru pentru publicul spectator de la Centrul de cultură şi istorie militară în cadrul evenimentului comemorativ tradiţional cu genericul „Eu sunt poetul acestui neam”. Interesante şi frumoase amintiri despre poet au fost răvăşite de către scriitorii – Claudia Partole, Vitalie Răileanu şi artista poporului – Paulina Zavtoni.