Totalurile laboratorului bunelor practici: ZOOM pe activitățile extrașcolare

Educația este arta de a utiliza cunoștințele, afirmă toți profesorii. Despre competența de învățare dar și predare la distanță a fost discutat în cadrul laboratorului bunelor practici: ZOOM pe activitățile extrașcolare, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO.
Activitatea a fost organizată online în data de 26 mai 2020, și a implicat activ 280 de cadre didactice din Republica Moldova și România. Pedagogii din Chișinău, Hâncești, Cahul, Bălți, Varnița, Măgdăcești, Ialoveni, Făleștii noi, s. Baraboi, r Dondușeni, Rezina, or. Fălești, Căușeni, s. Puhăceni, Zărnești, Năvârneți, Strășeni, Cârnățenii Noi, Soroca, Orhei, Florești și România: Bacău, Olt, Focșani, Slatina, Pitești, Pașcani, Parcova, Iași, Mărgineni-Slobozia, Râșnov, Baia Mare, Brașov, București, Galați, Sophia, Vaslui, Bacău și-au dat întâlnire pentru a discut cum a fost reușit procesul de învățare în mediul on-line .
Activitatea a avut drept scop familiarizarea participanților cu strategiile de succes în adaptarea procesului de învățare la distanță, au fost prezentate bunele practici din domeniul extrașcolar cu privire la adaptarea procesului de predare și învățare la distanță dar și discutată tema importanței siguranței online în procesul de predare online;
Laboratorul a fost moderat de doi invitați speciali, Alla Apopei, Inspectoratul Școlar al Județului Iași, România, care a vorbit despre ZOOM pe activitățile extrașcolare online și Julia Dem, formator internațional, VitaTiim – centru de învățare non-formala. Estonia, cu tema: „Experiența Estoniei de învățare la distanță în domeniul extrașcolar”.
În partea a doua a evenimentului, participanții s-au divizat în 6 grupe, pentru a participa la workshop-uri pe domenii de interese după cum urmează: Tehnic/Robotică; Muzical/Cor; Arte vizuale/Pictură; Ecologie; Teatru; Sport.
Ulterior a urmat sesiunea de instruire care a fost axată pe importanța siguranței online în procesul de predare la distanță și a fost moderată de Cristina Vașchevici, reprezentantul, Centrul Internațional „La Strada”.
„Am participat la un workshop extraordinar. Am luat lucruri utile și importante. Vă mulțumesc frumos!”, a declarat una dintre participante.
O altă participantă ne-a comunicat că a învățat în cadrul laboratorului despre importanța folosirii în siguranță a internetului și că i-a plăcut foarte mult laboratorul organizat de ARTICO.
Laboratorul s-a adeverit a fi o platformă bună nu doar pentru schimb de experiență dar și crearea de viitoare colaborări între cadrele didactice, atât din Republica Moldova, cât și România.
Ce alte provocări pregătim pentru voi, urmăriți pe pagina www.artico.md sau pagina noastră de facebook. Fii cu ochii pe noi!
Se poate sa primim înregistrarea webinarului și materialele prezentate, va rog?! Nu știu de ce nu am primit nicio diploma de la activitățile dvs. Va mulțumesc!