Beneficiarii sunt ghidați de o echipă de cadre didactice, preocupate în permanență de schimbările care au loc la nivelul programului educațional și care pun accent pe un mediu prietenos copilului.
Programul pune la dispoziție o alimentație echilibrată și diversificată (sistem catering specializat în alimentație pentru copii).
Beneficiarii sunt supravegheați de o echipă de mentori responsabili, care vin cu jocuri și programe de activități recreative și de relaxare pentru copii, cu loc de joacă în aer liber.
Studierea unei limbi străine - are un rol primordial în dezvoltarea ulterioară a copilului. Copiii vor îmbina experiența de învățare a limbii străine cu activități menite să faciliteze procesul de asimilare a cunoștințelor.
Ateliere de creație - atunci când pictează, cântă, modelează, desenează sau fac colaje, copiii trăiesc un sentiment de satisfacție emoțională. Arta stimulează și dezvoltă imaginația copilului, perfecționează abilitățile creative și cognitive.
Activități sportive - oferă copilului multiple beneficii, nu doar la nivel de dezvoltare fizică armonioasă, ci și la nivelul socializării și al sănătății pe termen lung: combate stresul, stimulează buna dispoziție, crește stima de sine, îmbunătățește imaginea de sine.
Jocuri – o bună metodă de explorare a sentimentelor și valorilor personale, și de descoperire a aptitudinilor copilului. Prin intermediul jocurilor, beneficiarii pot exersa diferite abilități și calități: independența, imaginația, curiozitatea, creativitatea și capacitatea de a rezolva unele probleme.